ДАНИ БАЧА - ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

Датум: 27. Septembar 2017 18:19 Категорија: Новости

Учешће ПУ "Колибри" на манифестацији "ДАНИ БАЧА - ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ".

Манифестација Дани Бача-дани европске баштине започела је у петак 22. септембра и трајала је три дана, односно до 24. септембра. Први дан манифестације био је посвећен органској производњи те је у организацији Центра за органску производњу одржан округли сто са темом "Одрживи рурални развој кроз сарадњу на локалном нивоу".
Други дан манифестације започео је округлим столом у просторијама едукативног центра где се разговарало на тему културног и природног наслеђа- вредности и управљање а у организацији Завода за заштиту споменика културе.
Као и сваке године наша предшколска установа одазвала се позиву и прихватила учешће на овој манифестацији. У суботу, 23. септембра, на Бачкој Тврђави био је изложен штанд са дечјим креативним радовима направљених од еколошких материјала. Поред штанда, била је организована радионица за децу, у којој су деца имала прилику да израђују различите предмете од разних еколошких материјала (пластелин, дас маса, глина, разне семенке итд.)
Установу су представљала деца припремних група из целе општине обучена у народне ношње представљајући мултикултуралност наше средине. Народна библиотека "Вук Караџић" у оквиру ове манифестације расписала је ликовни конкурс под називом "Културно наслеђе и природа" на којем су учествовала деца из наше установе.
На споменутом конкурсу награђена су три рада:
1. место Адријана Амиџић (Бач)
2. место Зина Ђурчијански (Селенча)
3. место Лауро Лојд (Селенча)