Представа ,,Попо Ћира и поп Спира у вртићу,, у Оџацима

Датум: 08. Jun 2018 08:28 Категорија: Новости

У среду, 6.јуна, у сарадњи са ПУ "Пoлетарац" Оџаци. деца припремне предшколске групе, васпитача Сање Вучић и Јелене Мировић су се гостовала у ПУ "Полетарац" , где су за своје другаре одиграли представу "Поп Ћира и поп Спира у вртићу".

Заједно са децом и васпитачима у Оџацима је била и директорица ПУ “Колибри” из Бача Ана Бошкић. Она је истакла да се на нивоу те установе негује драмско стваралаштво кроз организацију драмског фестивала који је ове године одржан по седми пут уз учешће деце из припремно предшколских група.
 
- "Негујемо наше добре комшијске односе, како између васпитача и руководећег кадра наших установа, тако и између деце. Деци из Оџака данас ћемо приказати представу са нашег драмског фестивала који је био у априлу. Представа је освојила прво место по оцени жирија и она нас је представљала на смотри драмског стваралаштва предшколских установа Јужнобачког округа" – изјавила је Бошкић.
 
Према њеним речима, код деце се кроз драмско стваралаштво негује креативност и машта, развија говор, а деца уче и како да размењују емоције и како да се понашају на сцени.
 
Да је гостовање наше деце било успешно потврђује и то што су најмлађи Оџачани са великом пажњом одгледали представу коју су за њих одиграли њихови другари и громогласним аплаузом подржали своје вршњаке на сцени.


*цео чланак можете прочитати на: http://www.ico.rs/deca-iz-baca-gostovala-sa-predstavom-u-predskolskoj-ustanovi-u-odzacima/