Новости

Црвени крст пријатељ наше ПУ

Датум: 26. Oktobar 2018 19:37 Категорија: Новости

Новац зарађен од продаје карата од Трке за срећније детињство утрошили смо за куповину усисивача за објекат у Бођанима и два цд плејера,један за старију јаслену групу у Бачу и један за мешовиту групу у Вајској.

Прочитај

Октобарска награда 2018

Датум: 26. Oktobar 2018 19:24 Категорија: Новости

Поводом 22. октобра, Дана ослобођења Бача, у великој сали Дома културе одржана је свечана седница на којој су председник општине Бач Борислав Антонић и председник скупштине општине Бач др Зоран Новаковић доделили Октобарске награде за 2018. годину заслужним грађанима и институцијама.
Награда општине Бач додељена је и ПУ "Колибри" Бач због постигнутих резултата у раду из области образовања и васпитања, стваралаштва и наручитог залагања на пољу друштвених делатности. Награда је уручена директорки Ана Бошкић.


Прочитај

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

Датум: 26. Oktobar 2018 19:11 Категорија: Новости

Дана 15.09.2018. на Бачкој тврђави у Бачу одржана је традиционлно шеснаеста по реду манифестација Дани Бача - Дани Европске баштине под слоганом "Културна баштина и заједнице, живети са наслеђем". То је јединствена прилика да се великом броју гостију прикаже богатство наше културне баштине и мултикултурарност. Наша ПУ је узела ућешће на поменутој манифестацији постављањем штанда на којем су посетиоци имали прилику да се информишу о начину рада наше установе као и да виде рукотворине наших малишана.

Прочитај

Дечија недеља

Датум: 26. Oktobar 2018 18:49 Категорија: Новости

У периоду од 1.10. - 7.10.2018. одржана је Дечија недеља под слоганом "Моје је право да живим срећно и здраво - за одрастање без насиља." У том периоду су организоване разне врсте активности, као што су "Трка за срећније детињство" (сарадња са Црвеним крстом), цртање кредама на тргу, посете другим објектима ПУ "Колибри", посета предшсколаца у СО Бач, посета Црвеном крсту и већ традиционална дечија пијаца.

Прочитај

Основни курс из прве помоћи за васпитаче

Датум: 26. Oktobar 2018 18:35 Категорија: Новости

У ПУ "Колибри" одржана је обука "Основни курс из прве помоћи" у организацији Црвеног крста. Предавач је био др. Зоран Новаковић; демонстратор Недељко Гутеша. Обуци је присуствовало 14 васпитача.

Прочитај

ВИЗИЈА РАЗВОЈА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

Датум: 17. Avgust 2018 11:15 Категорија: Новости

У наредних пет година желимо да постанемо Установа, која ће унапредити васпитно-образовни план рада. Ангажоваћемо стручна лица као подршку деци и породици. Желимо да повећамо везбедност свих објеката, обновимо дечја игралишта, усаглашавамо радно време са потребама родититеља. Обезбедићемо различите бесплатне додатне програме деци предшколског узраста. Залагаћемо се да и даље подстичемо самопоуздање код деце, кроз све видове рада. У наредних пет година промовисаћемо рад наше установе, путем web - странице и обезбедићемо боље функционисање Установе учешћем у различитим пројектима.

Прочитај

Представа ,,Попо Ћира и поп Спира у вртићу,, у Оџацима

Датум: 08. Jun 2018 08:28 Категорија: Новости

У среду, 6.јуна, у сарадњи са ПУ "Пoлетарац" Оџаци. деца припремне предшколске групе, васпитача Сање Вучић и Јелене Мировић су се гостовала у ПУ "Полетарац" , где су за своје другаре одиграли представу "Поп Ћира и поп Спира у вртићу".

Прочитај

ЛИКОВНИ КОНКУРС 2018 - ОЏАЦИ

Датум: 07. Jun 2018 19:37 Категорија: Новости

На 13 Међународном кокнурсу ликовних радова предшколске деце "Пролеће 2018" који је расписала ПУ "Полетарац" из Оџака са темом "Цртам, сликам, стварам" - слободна тема, пристигло је 3600 радова из земље и инстранства. Жири је за изложбу одабрао 386 радова. Од тога је наградио 23 појединачна дечја ликовна остварења, 13 васпитача за осам колекција радова и 5 награда за установе. Из наше установе послато је преко 50 радова, с поносом можемо рећи да су ликовни радови деце припремних предшколских група из Бача, васпитачица Наде Дајић и Јелене Мировић ушли у ужи избор и изложени су на овој изложби. Честитамо Снежани Драгојловић, Нађи Азашевац и Наташи Ђукић.

Прочитај

МАЈСКЕ ИГРЕ 2018 - БЕЧЕЈ

Датум: 07. Jun 2018 19:17 Категорија: Новости

На Међународном фестивалу дечјег сценског стваралаштва "Мајске игре" у Бечеју 21.05.2018. деца припремене предшколске групе васпитачице Наде Дајић су се представила са представом "Вук...јарићи и три прасета". Том приликом су добила похвале захвалницу за учеће на истом.

Прочитај

18 СМОТРА ДРАМСКОГ СТВАРАЛАШТВА ЈУЖНОБАЧКОГ ОКРУГА

Датум: 07. Jun 2018 19:09 Категорија: Новости

У Врбасу 19.05.2018. године на 18 фестивалу драмског стваралаштва јужнобачког округа, учествовала су деца предшколске групе васпитачица Сање Вучић и Јелене Мировић са представом "Поп Ћира и поп Спира у вртићу". Том приликом деца, васпитачи и установа су добиле многобројне похвале, али и захвалницу за учешће на истом.

Прочитај