СЕМИНАР - Обука за писање и реализацију пројекта у области образовања

Датум: 07. Novembar 2019 12:37 Категорија: Новости

Дана 19. октобра је у Београду одржана обука за писање и реализацију пројеката у области образовања за васпитаче, наставнике и наставнице из Бача, Пећинаца, Инђије, Сурчина и Шида.

Ову обуку је спровео Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), а у организацији Националне асоцијације родитеља и наставника Србије.
Предавачи су током дводневног рада представити учесницима обуке све фазе припреме пројекта, од мапирања проблема и сагледавања улоге пројектног планирања, дефинисања временске динамике, буџета, преко планирања пројеката у односу на захтеве донатора, до управљања пројектима, извештавања и коначне реализације.
Обука је део иницијативе „Изградња капацитета образовних институција у Републици Србији за писање пројеката и коришћење потенцијалних извора финансирања за унапредјење квалитета, праведности и ефикасности рада”, у оквиру које је СИПРУ обучио 20 тренера.
Такође, у сарадњи са МПНТР, СИПРУ је направио „Водич за школе, наставнике и стручне сараднике: Како до извора финансирањаи ресурсима за школе, наставнике и стручне сараднике”.