Светски дан породице 15.мај

Датум: 15. Maj 2020 14:04 Категорија: Новости

Породица је најважнији сегмент друштва. Она је друштво у малом (микродруштво). Поред репродуктивне, привредне и социјалне, има и значајну психолошку, васпитну и социјализацијску улогу.
Наша установа важан је партнер у функционисању породице. Од те сарадње, зависи и квалитет васпитно образовног рада. Темељ тих партнерских односа су поштовање личности и улоге родитеља, стварање могућности за укључивање родитеља, уважавање њихових идеја, толерантност, стрпљивост и поштовање приватности породице.
 

Годинама смо се трудили да изградимо поверење породица и будемо значајан партнер у васпитавању њихове деце, па смо тако и у кризним временима, као што је последњих неколико месеци, гледали да будемо ослонац у свакодневном функционисању. Трудили смо се да подстакнемо остваривање васпитне функције породице. Градили смо отворену комуникацију, размењивали идеје где нам је заједничко било очување здравља и безбедности свих нас.
Позитивне критике које добијамо од родитеља деце која похађају нашу установу, дају нам задатак да у истом духу развијамо нашу установу и будемо и даље важан ослонац за све породице са децом предшколског узраста.